Vernieuwde LOOK 895 Vitesse carbon baanfiets raakt de planken

LOOK heeft een nieuwe 895 Vitesse carbon baanfiets, een combinatie van aero-technologie van de Olympische Spelen van Tokyo van dit jaar, de vorige Olympische Spelen in Rio en helemaal terug naar Atlanta in 1996. De nieuwe 895 Vitesse is een mid-range herwerking van Look’s langlopende R96 opgewaardeerd, nu veelbelovende verbeterde aerodynamica en stijfheid dankzij de voorkant van hun nieuwere T20, allemaal voor bijna de helft van de prijs.

LOOK 895 Vitesse carbon baanfiets

De nieuwste T20 van Look, die debuteerde op de Olympische Spelen van 2020 in Tokyo, is nog steeds hun absoluut snelste, lichtste en stijfste carbon baanfiets – hij heeft een paar bronzen medailles gewonnen. Maar voor € 7500 voor de in Frankrijk gemaakte framekit, is dat een hoge prijs voor iedereen zonder sponsors met diepe zakken. Zelfs de oude R96 die voor Rio 2016 is ontwikkeld, wordt nog steeds verkocht voor € 7000, ook gereden naar teamsprint Bronze in 2016.

LOOK 895 Vitesse carbon baanfiets, foto door Emmanuel Bournot, rijdend op Velodrome Toulon, Hyeres, Frankrijk

C. Kijk, foto’s door Emmanuel Bournot

Maar nu, door de technologie die in de oude R96 is ontwikkeld te matchen met de snellere voorkant van de T20 en de productie te verplaatsen naar Look’s eigen koolstoffabriek in Tunesië, hebben ze de instapkosten gehalveerd terwijl ze nog steeds profiteren van Look’s interne carbon tech en 30 jaar pro-ontwikkelingspartnerschap met het Franse nationale baanteam.

Technische details

LOOK 895 Vitesse carbon baanfiets, haaks

Look noemt de nieuwe 895 Vitesse een gatvuller “ontworpen voor ultieme aerodynamica op het circuit”. Het 20% hi-mod/ 65% medium modulus/15% hoge weerstand carbon monocoque frame is geoptimaliseerd voor stijfheid en om het ruwe leven van schouder aan schouder racen in de wielerbaan te overleven onder enkele van de krachtigste fietsers ter wereld . En terwijl de achterkant van de nieuwere T20 steeds lagere luchtweerstandscijfers heeft, belooft de nieuwe 895 veel van dezelfde snelheid tegen meer realistische prijzen.

LOOK 895 Vitesse carbon baanfiets, stuurpenvork detail

De nieuwe vorken van de T20 brengen ook de geïntegreerde, verstelbare Carbon Track Stem met zich mee die gebruik maakt van een ronde insert, zodat rijders veilig elke positieve of negatieve stuurpenhoek kunnen instellen die ze nodig hebben voor de perfecte pasvorm voor elke racediscipline, met verwisselbare stuurpenlengtes van 55- 140 mm lang.

KIJK 895 Vitesse carbon baanfiets, foto door Emmanuel Bournot, op Velodrome Toulon details

Het diepe maar smalle carbon frame zet zijn liggende achtervorken wijd naar de trapas voor maximale stijfheid, en stopt het achterwiel strak achter de zitbuis en geïntegreerde zitmast voor een soepele luchtstroom. Een gepatenteerde, omkeerbare seatmast-dop biedt tal van horizontale aanpassingen om in elke zadelpositie te draaien.

Look 895 Vitesse baanfiets – Prijzen, opties & beschikbaarheid

LOOK 895 Vitesse carbon baanfiets, frameset

LOOK 895 Vitesse frameset Pro Team of Côte d’Azur (lr)

De nieuwe Look 895 Vitesse-baanfiets wordt verkocht als een carbon frameset voor slechts $ 4500 / 3790 € inclusief frame, vork, balhoofdstel, verstelbare stuurpen en zadelpentopper. Je krijgt niet automatisch de Zed track crankset & bars van de duurdere fietsen. De frameset is verkrijgbaar in traditionele Look Pro Team-verf (matzwart met rode, blauwe, witte en gele afbeeldingen) of een nieuwe Côte d’Azur matzwarte verfbeurt met gekleurde afbeeldingen op basis van klassieke velodroomstreepmarkeringen.

LOOK 895 Vitesse carbon baanfiets, compleet gebouwd

Beide zijn nu verkrijgbaar in vier standaardmaten (XS-L) met achttien verstelbare stuurpenlengtes (55-140 mm), bij Look-dealers over de hele wereld.

LOOK 895 Vitesse carbon baanfiets, foto door Emmanuel Bournot, velodrome leunend

LookCycle.com

creditSource link

Defietsenmakerarnhem.nl
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart