Scènes uit de Big Sugar-grindrace van 2021

Dit stuk wordt u aangeboden in samenwerking met Life Time. Lees hier meer over ons beleid voor gesponsorde inhoud.


Na een uitgebreide planning in 2019 en een pauze op evenementen in 2020, organiseerde Life Time onlangs de Big Sugar-grindrace in Bentonville, Arkansas.

Gemeenschap en inclusie waren het hele weekend terugkerende thema’s in de zeer gastvrije sfeer van de “mountainbike-hoofdstad van de wereld”. De stad met een groot hart en nog grotere ambitie omarmde alles wat Big Sugar bracht.

“We hebben hier graag allerlei soorten fietsers”, zegt Gary Vernon, programmadirecteur van de Walton Foundation, “en we willen dat iedereen komt. De gravelscene is hier net zo goed als de mountainbikescene.”

Het Bentonville-gebied heeft meer dan 160 kilometer aan mountainbikeroutes, en er komen er elke dag meer bij, en meer dan 1288 kilometer aan onverharde wegen.

“We krijgen de kans om onze gemeenschap te introduceren als een grindbestemming”, zegt Kalene Griffith, president en CEO van Visit Bentonville. Het was een evenement waar iedereen van kon genieten.

Barrières werden doorbroken met een Major Taylor KC-partnerschap, het openen van plekken voor vrouwen om zich te registreren, het openen van plekken voor lokale gemeenschapsgroepen en het introduceren van een kortere race, Lil Sugar.

Meer dan 600 renners namen deel aan de race. Er waren tal van lokale bewoners, anderen uit de Verenigde Staten, en zelfs sommigen van zo ver weg als Alaska en Spanje.

Het parcours van 163 mijl (166 km) had mooie uitzichten en een unieke verscheidenheid aan uitdagingen voor iedereen, van de dagelijkse atleet tot het groeiende professionele veld.

De race begon in het centrum van Bentonville. Racers reisden vervolgens noordwaarts naar de Southern Missouri Gardens. Er waren technische secties, met luifels bedekte wegen, waterovergangen, gladde wegen, pittige beklimmingen en bandenversnipperend grind.

Onderweg was het weer verrassend dynamisch: 15º temperatuurdaling, wind, regen en zelfs hagel. De renners bleven maar malen.

Het eerste controlepunt was Pineville, Missouri (mijl 37 / 60 km) en de tweede bij Whistling Springs Brewery (mijl 73 / 117 km). Deze haltes zorgden voor alle snacks: water, onaangeboorde ahornsiroop, wafels, ahornsiroop mix, augurken, bananen, chips, koekjes en zelfs foto-opps met een varken!

Na de brouwerij was het de laatste etappe naar de finish in Compton Gardens.

Rach McBride ging de uitdagingen aan en kwam over de streep met een tijd van 6:44:57 om de niet-binaire categorie te winnen. Moriah Wilson was de eerste vrouw die om 5.30:57 over de streep kwam. Adam Roberge reed door het parcours met een tijd van 4:59:10 om de mannencategorie te winnen.

De finishers werden verwelkomd door een energiek publiek en kregen een herdenkingspotje siroop en een lolly.

Er werd een afterparty gehouden bij Bike Rack Brewing waar iedereen zijn overwinningen vierde, zijn verslagen van de dag deelde en de gemeenschapsopbouw en het plezier voortzette.

Life Time zorgde voor een zoete en onvergetelijke ervaring voor iedereen bij Big Sugar. Dit evenement zal zeker groeien met de geweldige stad Bentonville en de komende jaren een perfecte weergave zijn van #GoodGravelVibez.

creditSource link

Defietsenmakerarnhem.nl
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart