Waarom zou je een e-bike kopen?

E-bikes worden steeds populairder en het is gemakkelijk te zien waarom. Met e-bikes ben je sneller op je bestemming dan met een traditionele fiets. E-bikes zijn niet riskanter dan gewone fietsen. E-bikes zijn vaak veiliger dan gewone fietsen, omdat ze snel kunnen accelereren om het verkeer te ontwijken en met hogere snelheden kunnen rijden om het verkeer bij te houden. Dit zijn enkele van de weinige redenen waarom veel mensen een e bike kopen. Als je meer redenen nodig hebt om overtuigd te worden, zijn hier enkele redenen waarom je een e-bike zou moeten kopen.

Verder, sneller en langer fietsen

Natuurlijk bieden elektrische fietsen zoals die van www.profibike.nl veel van dezelfde voordelen als traditioneel fietsen. Omdat ze echter meer vermogen hebben, kun je verder reizen en langer rijden. Ze stellen je ook in staat om sneller te reizen dan de meeste fietsen. Deze fietsen zijn vooral handig voor senioren, die zo zonder al te veel inspanning een flink stuk kunnen fietsen.

Fit blijven

Omdat je meer fietst, trap je ook meer, zelfs als de elektromotor je assisteert. Dit is geweldig nieuws voor je hart, longen en bloeddruk, want tal van wetenschappelijke studies hebben het verband aangetoond tussen regelmatige lichaamsbeweging en lagere stressniveaus. E-bikes zijn ook fantastisch voor mensen die willen fietsen, maar vanwege hun conditie niet denken dat ze dat kunnen. E-bikes zorgen voor meer inclusiviteit, wat betekent dat iedereen op een e-bike kan rijden.

Geld en tijd besparen

Ze zullen je niet alleen geld besparen, maar je kunt ze ook gebruiken als vervoersmiddel voor langere ritten. Geen vastzittend verkeer of overbelaste treinen en bussen meer! Ook al heb je in feite een gemotoriseerd voertuig, je hebt geen rijbewijs nodig om de fietspaden te gebruiken. Je kunt gebruik maken van trapondersteuning, waardoor je ook niet bezweet aankomt op je werk. Een lange rit naar huis met je e-bike na een lange dag werken zal ook minder intimiderend zijn.

Veiliger dan gewone fietsen

De meeste fietsongevallen op de weg gebeuren op kruispunten zoals oversteekplaatsen of rotondes. Dit is vaak te wijten aan het feit dat het een paar cruciale seconden duurt voordat een vastgelopen fietser tempo maakt. Als je die kleine motor hebt om je te helpen bij het accelereren, kom je sneller uit de gevarenzone. Omdat je gemakkelijker het verkeer kunt bijhouden, hoeven er minder auto’s, bussen en vrachtwagens je in te halen, wat betekent dat je veiliger rijdt.

Defietsenmakerarnhem.nl
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart