3D-geprinte titanium MTB-schoenplaatjes van Silca beloven de helft van het gewicht met 4x de duurzaamheid?

Silca is de laatste tijd goed bezig als het gaat om 3D-geprint titanium. Of het nu gaat om een ​​computerbevestiging, gereedschap of zelfs een holle set uitvaleinden, het lijkt erop dat het bedrijf elke mogelijkheid zoekt om lichtere en sterkere onderdelen te maken met de magie van 3D-printen. Nu bevat die lijst ook 3D-geprinte titanium MTB / CX / grind-schoenplaatjes – natuurlijk met titaniumhardware.

Silca titanium schoenplaat constructie Silca titanium schoenplaat constructie

Voor het grootste deel zijn MTB-schoenplaatjes beperkt tot staal of messing. Voor de pedalen die messing schoenplaatjes gebruiken, zoals Time en Crank Brothers, kan het messing materiaal vrij snel slijten. Het zachte staal van Shimano SPD-schoenplaatjes is doorgaans slijtvaster, maar net als de koperen schoenplaatjes is het vrij zwaar.

Dus Silca bedacht een manier om schoenplaatjes te maken die allebei lichter waren en duurzamer. Door gebruik te maken van een interne roosterstructuur, een gyroid genaamd, kon Silca profiteren van een constructiemethode die alleen mogelijk is door middel van 3D-printen. Dat resulteert in een 6AL/4V titanium schoenplaat die beweert 2,25x sterker en 3x harder te zijn dan messing of zacht staal.

Silca beweert dat het 6/4 titanium nog steeds iets zachter is dan het gereedschap of het verenstaal dat is gebruikt bij de constructie van de pedalen, dus in theorie zouden de schoenplaatjes nog steeds sneller moeten verslijten dan de pedalen, zodat je alleen de schoenplaatjes in de toekomst met behoud van de pedalen.

Silca Titanium MTB-schoenplaatjes shimano crankbrothers time

Verkrijgbaar in Shimano-, Time ATAC- of Crank Brothers-compatibele pasvormen, elke versie is 3D-geprint in Indianapolis en bevat titanium hardware. Geclaimde gewichten liggen tussen 22-26 g, wat betekent dat elke versie minder dan de helft van het gewicht van standaard schoenplaatjes is. Dat komt natuurlijk niet zonder prijs. Elke set schoenplaatjes kost $ 85, wat betekent dat je voor dezelfde prijs ten minste drie sets schoenplaatjes kunt kopen. Maar als je echt vier keer de levensverwachting van de koperen schoenplaatjes krijgt, is het misschien de moeite waard voor de gewichtsvermindering?

Schoenplaatjes worden vanaf 24/11 verzonden.

• Shimano SPD 24g, 30g lichter dan standaard
• Crank Brothers 22g, 24g lichter dan standaard
• Tijd 22g, 26g lichter dan voorraad
• 6V/4AL titanium
• 3D geprint in Indianapolis
• 4x levensduur van messing

silca.cc

creditSource link

Defietsenmakerarnhem.nl
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart